Szótárak, címkék

A tartalmak (Akció, Galéria) létrehozásánál a Szótárak részben több szempont szerint kell osztályoznunk, kategorizálnunk. A mi esetünkben ezek a következők:
Rendezvény, Kategória, Helyszín, Egyéb cimkék 

Az első kettőnél legördülő menüből kell választanunk, a két utóbbinál automatikusan kiegészülő mezőbe írunk (ha például egy olyan címkét írsz be, ami már szerepelt valaha, akkor felajánlja neked alternatívaként).

Az egyes Szótárak magyarázatai:

Rendezvény: 
A szerint osztályozzunk, hogy ki (kik) szervezik/rendezik az adott rendezvényt. Általában egyértelmű, hogy csapat, azon belül őrs vagy szövetséghez "'tartozik" a rendezvény.

Kategória:
Többnyire itt is egyértelmű, hogy melyik kategóriába tartozik az Akció, például cserkésztábor, cserkésztanya, de lehetnek kicsit bonyolultabbak, vagy nem teljesen egyértelműek.

- kirándulás, portya: Minden olyan esemény, ahol valahova mentünk, utaztunk. Például busszal (Krakkó, Strasbourg, Budapest) vagy vonattal (Sátoraljaújhely, Paradicsom). De lehet egy őrsi portya is a Pataksornál. 
FONTOS! Az erdélyi körút az kivétel, hisz az tulajdonképpen egy rendhagyó csapattábor volt.

- díj, elismerés: Kifejezetten olyan díjak kategóriája, amit a csapat vagy csapattag kapott. Ilyen például a megyei díj, Beszédes Lajos érdemérem, Szepsi város díja, stb.
FONTOS! Történelmi vetélkedő, akadályverseny, métabajnokság más kategória.

- találkozó konferencia: Minden olyan esemény, ahol valamilyen "összejövés" van. Ez lehet egy hétvége (Tábori megbeszélés), de lehet egy délután is (Teadélután). Lehet szövetségi (ŐVZK) és lehet csapat is (V7V). Továbbá Felcser, Lelkigyakorlat, Palóczia bálja, stb.

- verseny, vetélkedő: Valamilyen megmérettetés, általában a következők: Vascserkész, Métabajnokság, Történelmi vetélkedő.

- együttműködés: Olyan események kategóriája, amikor valamilyen szervezettél, polgári társulással, felekezettel/egyházzal, más szövetséggel vagy várossal működünk együtt. Ilyenre példák a következők: Bódva Kupa (Bódva egyesület), Betlehemi láng (szlovák cserkészek), Föld napja (Szepsi), illetve mindenféle koszorúzások, stb.

- ünnep: Nagy egyházi és nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódó események címkéiként használjuk. Karácsony, húsvét, advent, március 15., de lehet a csapat születésnapja is. Hisz az is ünnep :)

- egyéb: Minden, ami a fent felsoroltakhoz nem illik. Például Aktivitás a csapatban, Látogatás a tűzoltóknál, Sportnap, Próbáztatás, Munka a cserkészházon, stb.

Helyszín: 
Ahol az esemény zajlik/zajlott. Lehet több is, vesszővel elválasztva. Ha egy kifejezés már szerepel a rendszerben, akkor automatikusan felkínálja a rendszer alternatívaként.

Egyéb címkék:
Az eseményre (Akció, Galéria) jellemző szavak listája. Több szó is odakerülhet, vesszővel elválasztva.
FONTOS! Ha az akció Mikulás, szerepeljen ebben a mezőben a Mikulás címke, ha OAMB-ről szól a cikk, akkor méta, métabajnokság, akadályverseny. Ha az idei Csapatkarácsony, akkor karácsony feltétlenül legyen ott. És így tovább. 

Ha valamelyik Szótárban, vagy valamelyik címkével kapcsolatban bizonytalan vagy, nézz meg egy hasonló korábbi akciót, azt hogy címkéztük fel. Ezt megteheted az Akciók oldalán, ott kategória szerint szűrhetsz is.